Free Children’s Fishing Academy Sign Up now

Visles voor jeugd in Hellevoet

WPC Fishing Academy

28 juni t/m 2 juli wordt in Hellevoetsluis de World Predator Classic (WPC) georganiseerd, een spannende roofviswedstrijd met de snelste boten, de beste vissers van over de hele wereld en indrukwekkende roofvissen. Het belooft weer een enorm spektakel te worden, waarbij ook de jeugd haar ogen uit zal kijken. Dat niet alleen.

Echte roofvisexperts zullen uitgebreid vertellen over de biologie van roofvissen, de meest succesvolle vistechnieken, kunstaas en roofvisstekken. Ook leren de kinderen hoe ze het best een vis kunnen onthaken, welke materialen daarvoor nodig zijn en waarom ze hun eigen rommel op moeten ruimen. Natuurlijk blijft het hier niet bij en gaat er ook gevist worden. Samen met de experts, ouders en begeleiders leren ze het uitwerpen met een werphengel en het binnendraaien van kunstaas. Kinderen zijn snelle leerlingen en het zal niet lang duren voordat er ook vis gevangen gaat worden. Zo kunnen ze meteen in de praktijk ervaren hoe ze zo’n sterke rover moeten drillen, landen en onthaken.WPC16-Fishing-Academy

De Fishing Academy  is op zaterdag 2 juli  van 10.30 tot 13.00.  Er kunnen maximal 40 kinderen aan meedoen, waarbij ze zelf alleen hun hengel (indien ze die hebben) mee moeten nemen, voor de rest wordt gezorgd! De  locatie het droogdok Jan Blanken Dokweg 5 3221 AE Hellevoetsluis en er wordt gevist in de havens van Hellevoetsluis. Overigens mogen alle kinderen meelopen met de spectaculaire boten- en vlaggenparade tijdens de openingsceremonie van het WPC op woensdagavond start om 19.30 van het droogdok en dan om 20.00 met kanonschoten op het zuidfront. Ook krijgen alle deelnemers aan de Fishing Academy van hoofdsponsoren Shimano en Rapala een tackle box met vismateriaal cadeau. Deelname is gratis en inschrijven kan op:

  • Addition details / Bijzonderheden

    Details (for example participants with autism or ADHD for who extra guidance is desirable) Bijzonderheden (bijvoorbeeld deelnemer met autisme of ADHD waarbij extra begeleiding wenselijk is)
Angling Spirit is the operating company which owns, organises and stages international events and environmental initiatives. Angling Spirit has created a marketing & promotional platform where the company can highlight and showcase important information on its events and involvement in other areas.

Comments are closed.